Андрій Бiлоусов
Міський голова Кам'янського
“ Ми будемо пишатися нашим містом,
  Кам'янське буде не впізнати
   – воно стане комфортним та зручним
   для життя! ”
Андрій Бiлоусов
“ Мій обов’язок бути відкритим та доступним для кожного, адже саме виборці найняли мене на роботу, і тільки перед ними я зобов’язаний звітувати про виконану роботу на благо жителів міста. ”
Андрій Бiлоусов

У Кам'янському створили другу базу для лікування пацієнтів з Covid-19

Вівторок, Квітень 20, 2021 - 12:04

У Кам'янській міській лікарні № 9 створили додаткову базу для лікування хворих коронавірусом, розраховану на 100 ліжок.

Рівень підготовки відділення для надання стаціонарної допомоги пацієнтам з Covid-19 напередодні відкриття перевірив мер міста Андрій Білоусов. Три поверхи терапевтичного корпусу лікарні розділили на окремі зони. Перший поверх відведений під приймально-діагностичні цілі, на другому поверсі - відділення інтенсивної терапії, а не третьому поверсі обладнали палати для пацієнтів з Covid-19.

«Основна госпітальна база по Covid-19 – це наша міська лікарня №7, де можуть проходити лікування 425 чоловік. Додаткове відділення в 9-ій лікарні відкривається 21 квітня. Оскільки останній місяць кількість хворих зростала, і відсоток завантаженості ліжок в 7-ій лікарні становив 90%, ми спрацювали на випередження і створили додаткову лікувальну базу. Наша основна задача – розвантажити 7-у лікарню і медиків, а також підстрахуватися, на випадок якщо після травневих свят стрімко зросте кількість хворих», - сказав Андрій Білоусов.

За кошти міського бюджету та Національної служби здоров'я України в нове відділення закупили необхідне медичне обладнання – кисневі концентратори, медикаменти, засоби індивідуального захисту та багато іншого, встановили апарати ШВЛ. У найближчий тиждень очікується надходження додаткової кількості медобладнання.

Раніше в цій будівлі була поліклініка, терапевтичне та ендокринологічне відділення. Зараз цих пацієнтів перевели в окремий семиповерховий корпус лікарні, де вони отримують необхідне лікування, а також перенаправили в інші профільні медичні установи міста.

Також новини у Telegram каналі https://t.me/belousov_andrei